Bacila si nam sneg u lice onako radosno kao dete zajapurenih obraza presavijeno od bezbrižnog smeha. Častila si nam zaboravljenu saksiju cveća kristalima leda po listovima i baš te zabavlja što čak i zveckaju pri prvoj promaji. Ili zvekeću, briga tebe. Misliš da izgledaju baš de lux ovako zeleni pod ledom.

Zamaglila si nam prozore, zakapijala vrata i ukočila veš. Miris zaleđenog veša smeni miris pite s jabukama, a na pomisao da proluftiramo dom ošamariš nas mirisom čađi. Pljas pljas, sedi i navuci vunene čarape, prebaci na hiljaditi put gledani dečiji božićni film! Ludo burazere, šta ima veze, gledamo ga i ovaj put, kuvamo vino sa cimetom i svežom pomorandžom, ostavljamo koru na glomaznu TA peć.

Zima je, bitno je s kim si se ušuškao, ko te nasmejao i kome si dao osmeh. Eto to je, to je sve.

winter happy sunshine kids snow

Photo: Hilary Camilleri 

 

Uživajte u zimi (kako znate i umete ;),

vaša Mia


 

  1. Evo ja se baš spremam da prostrem novu turu veša za koju očekujem da će se udrveniti za manje od sata, da se malo izgrudvam i isklizam sa decom i da se vratimo unutra, da nešto lepo i mirišljavo umutimo zajedno. Ovaj tekst – divan podstrek za sve to: 🙂

    • Ooo draga mama sa letnjeg igrališta 😉 ja kasno videh ovaj divan komentar, hvala ti puno! Ljubim mišice i radujem se ako je tekst inspirisao nešto sa mirisom cimeta i jabuka i sa tajnim začinom zvanim ljubav 😉 !

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti i sledeće HTML tagove i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>