zidna-jelka-od-grana-diy-miamanolo-blog

Pisala sam i pričala o alternativnim novogodišnjim jelkama i dekoraciji, nekome su totalni hit, nekome želja a nekome su i dosadile. Bilo kako bilo dok mene od svih DIY projekata odvlači malo dete i puno posla u Frrćokli, neko drugi ima veliku decu i neverovatno zlatne ruke!

Zahvaljujući pisanju bloga i izlaganju Frrćokla trakica i ilustracija na bazarima upoznala sam neke zaista divne kreativne ljude koji su mi odmah „kliknuli“a o kojima planiram da pišem još jedan novogodišnji post. Jedna od njih je Sneža Soković poznatija kao SnowyS Art handmade, zmaj žena, koja pravi neverovatno lepe ilustracije, unikatne komade od drveta koje je izbacilo more, a „kraftovi“ bilo kog tipa nisu joj strani dok u jednoj ruci drži bušilicu, a u drugoj merdevine ;-). Ona je ona vrsta ljudi kojima je dovoljno samo pomenuti neki projekat i ona je već u njemu bez dodatnog pojašnjavanja. (Moram reći da je ona takođe jedna od retkih umetnika čije sam ilustracije poželela da imam na zidu posle dugo vremena budući da su mi i otac i sestra slikari i da mi dom krase mnoga njhova dela.)

„Hej, setila sam se šta si mi prošli put rekla i šaljem ti slike procesa pravljenja zidne jelke od vrbovog granja“ rekla je i zatrpala me sa gomilom hronoloških fotki….

„Ova novogodišnja jelka koja ne zauzima prostor (pravljena po porudžbini) urađena je od grana ukrasne vrbe. Ona su lagana i laka za obradu. Širina jelke je 90cm a visina 160cm. Svaka grana mora posebno da se izbuši i da se kroz nju provuče kanap, a potom se jelka niveliše čvorovima. Grane sam prelakirala i dok je lak još bio svež sipala sam veštački sneg, pa sam na taj način lak iskoristila umesto lepka i dobila divan efekat. Sve ukrase pronašla sam u Bašti u Novom Sadu, birala sam i staklene i retro/vintage ukrase koji će upotpuniti željeni izgled jelke i zadovoljiti sve članove porodice za koju sam je pravila. Prednost ovakve jelke pored toga što ne zauzima prostor i izgleda opčinjavajuće je što visi na samo jednom tiplu jer su sve grane povezane kanapom.

Pogledajte zašto sam ja i dalje oduševljena:

diy-novogodisnja-yidna-jelka-od-grana-miamanolo-blogproces-pravljenja-jelke-od-grana-mmiamanolo-blogdiy-novogodisnja-zidna-jelka-od-grana-miamanolo-blog1alternativna-jednostavna-jelka-od-granja-ne-zauzima-prostor-diy-miamanolostecni-praznici-2017

Hvala Sneži na fantastičnom projektu! Sve dodatno što vas interesuje pitajte u komentarima!

S ljubavlju

Vaša Mia


 

  • Autor teksta: Mirjana Manojlović
  • Autor DIY projekta: Sneža Soković SnowyS Art handmade
  • Fotografije: Snežin android
  • Obrada fotografija i grafički dizajn: Mrjana Manojlović
  • Disclaimer: Ovo nije sponzorisani post i sva mišljenja su kao i uvek samo moja lična čak i kada bi post bio sponzorisan.
  • Ukoliko koristite ovaj tekst ili njegove delove neophodno je potpisati autora i navesti izvor tj blog www.miamanolo.com

*Šerovanje je ljubav!*

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti i sledeće HTML tagove i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>