Ponekad pomislim da je starija od mene. Ima taj neki pogled koji prolazi kroz mene, a kao da dolazi iz najdubljih dubina i najstarijih vremena. Malo mi zaledi krv u žilama, malo me opomene, zaustavi, rastuži, raspilavi, razljubavi. Kao da mi udari packu na svako gledanje u telefon, u drugu stranu sem u nju. Postidim se. Zagrlim je jako, raspadnem se u sto delova i sastavim brzo zbog nje.
Ona je svoja osoba, sa svojim osobinama, naravi, manama, vrlinama. Liči na sebe. Ponekad malo luckastu, onu koja voli da zabavlja, ponekad najtvrdoglaviju na svetu, ponekad vragolastu, uvek mudru, promišljenu i razumnu, a nežnu i emotivnu koju jaki zvuci uplaše i sad.

„Pogledaj mama Miniona“, kaže ona koja je praktično juče progovorila. „Vidi, okrenuo se na glavu“. „Vidim, o bože bože, minione šta si to uradio“, igramo se. „Pogledaj mama“, nije zadovoljna ona reakcijom, „pogledaj sa druge strane“, kaže i vuče me da gledam iz drugog ugla.
Uvek sam stvari sagledavala iz svih uglova, takva sam, izgleda da je i ona takva. A možda sam malo to zaboravila pa je morala da me podseti. Ona, moja devojčica, beba, koja je ponekad starija od mene.

Sve stvari i sutacije u životu imaju mnogo uglova gledanja. Kada mi se nešto učini crno, dosadno, nebitno, ona me uči da ugledam lepotu. U igrački okrenutoj naglavačke, u samoj igri, u svakoj sekundi provedenoj sa njom. Jer ona će zaista postati starija i ostaviti sve igračke iza sebe, a mi mame imaćemo u srcu sve te trenutke, njihove igre, dosetke, bisere, zapažanja, kao stari film koji se polako topi u lepljivoj izmaglici sećanja i osećanja.

Trenutak za igru je sad, trenutak za nasmejane dečije oči i zacenjivanje od smeha je sad. Pogledajmo život iz dečijeg ugla i ostavimo sve drugo po strani.moja-miamanolo-o-deci-cerki

S ljubavlju,

Vaša Mia

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti i sledeće HTML tagove i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>