Vidim na svadbi neko ćoše i neku svesku bojažljivo stavljenu i zaboravljenu od gostiju, a i od mladenaca očigledno. Pa je još svi zaobilaze kao da je ne daj bože zarazna ili kao da je sramota sesti napisati nešto mladencima. I gde sesti, pa nigde stolice a ‘aljinica boje lila mi jedva prekriva donji deo leđa? Tetke/strinke prolaze: „Ju ju što me sramota da baš ja prva nešto napišem, a i napisala sam u čestitci, šta sad tu da se ponavljam“. Ostatak gostiju misli da tu treba da sedi/stoji neki zapisničar ili čuvar i uopšte ni ne pogleda u nesrećnu nam sveščicu. Rezultat: dve posvete od dve revnosne rođake koje su učestvovale u pripremama za venčanje pa znaju za svesku.
Daklem, kako izbeći ovu situaciju?

1.  UČINITE JE VIDLJIVOM
Pokušajte da u okviru dekoracije uklopite prostor za vrstu vaše knjige
, bilo da je klasičan sto sa knjigom ili neki originalni paravan, ram sa porukicama koji će privlačiti pažnju gostiju. Stavite tablu sa natpisom „Knjiga utisaka“, „Vaše želje nama“, „Šta nam poručujete“ ili kako god želite da nazovete taj odeljak, neka bude upadljivo, to je i poenta. Ukoliko imate osobu zaduženu za protokol iona može obavestiti goste gde i kako mogu ostaviti poruke mladencima.

2. UČINITE JE DOSTUPNOM
Ako nešto treba da se piše nemojte očekivati da će gosti to raditi na leđima drugog gosta, obezbedite prigodnu stolicu
, stočić, tabure, komodu, šta god da se uklapa u stil vašeg venčanja. I da, ne zaboravite i olovku/kredu/marker/vlažne maramice ako ostavljaju otiske npr. Ipak pri odabiru „knjige“ razmišljajte racionalno, da li će gosti moći da ostave poruke u srcima veličine jednog santimetra?

3. UČINITE JE ZANIMLJIVOM
Da li knjiga mora zaista da bude knjiga? Naravno da ne.
Danas zaista ima inspiracije na sve strane, možete koristiti oblutke na kojima će se pisati porukice, kutiju sa karticama, čak i listove drveća, table za pisanje su hit kao i drvo sa otiscima gostiju, polaroid fotoaparat je must… uostalom pogledajte moj izbor dole.

Knjigu utusaka možete objediniti sa mestom ostavljanja poklona kao i sa mestom uzimanja plana sedenja ukoliko ćete ga imati na venčanju.
Možete unapred izdizajnirati knjigu koja će sadržati vaše omiljene slike kao i prostor za pisanje poruka. Ukoliko iznajmite foto kabinu(photo booth) istaknite i vaš haštag za instagram koji bi gosti mogli koristiti.

alternative-guest-book-globe-message-in-frameguest-book-polaroid-instagramalternative-quest-book-quiltalternative-guest-booh-fill-in

miamanolo guest book creative1Volim kada mladenci imaju svoju ideju, kada ih moje ideje inspirišu ili kada na moj predlog nadograde svoju ideju i naprave novu. Tada se stvara sinergija i počinje magija…Pustite mašti na volju i napravite „knjigu“ koja odražava vašu ličnost, vašu vezu, liči na vas, mislim da je to i najbitnija zvezda vodilja pri dekoraciji venčanja. Neka odiše vašim senzibilitetom; unikatni, alternativni kao i personalizovani detalji su ono što daje poseban duh vašem venčanju i dugo ostaje u sećanju kako gostiju tako i vas samih.

Nekako mi kalupi nikad nisu odgovarali, čak ni oni za cipele, a kamoli ovi životni. Nije to potreba da se bude drugačiji, već potreba da se istakne osobenost, proslavi autentičnost, podeli sreća na svoj način.

Unikatne „knjige utisaka“ Mia Manolo će sa zadovoljstvom dizajnirati u saradnji sa vama! Pišite na mirjanadesign@gmail.com i neka magija počne!

Još ideja pogledajte na našem Pinterest bordu:
Follow Mia’s board **Guest Book Gone Creative** on Pinterest.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti i sledeće HTML tagove i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>