jesen fall

Ne mogu da izbrišem iz sećanja tu sliku kako gazim u novim cipelama po suvom lišću i idem u školu. Prvi septembar je, hladno je i sivo. Cipele su udobne, uske, crne poluduboke na pertlanje sa crvenim detaljima i nisam baš sigurna da mi se sviđaju.

Septembri su hladniji ili topliji, a svaki početak jeseni u meni ponovo oživljava tu scenu.
Mogu i sad da namirišem blagi garež u vazduhu, paprike koje su se pekle i one što će tek da se peku, opalo orahovo lišće i sreću pronađenih oraha, vlažnu travu babinog dvorišta i težinu tmurnog dana. Sve ih ponovo osetim, čim padne prvi žuti list. I ono uzbuđenje zbog novih dečijih cipela i strah od prvog školskog dana i radost koraka koji šušte i težinu sivog mokrog jutra.
I osetim setu jednog izobilja na umoru, osetim sigurnost da sve ima kraj i sve mi nekako postane jasnije, realnije, oštrije.
Na tmurni jesenji dan postanem sredovečni ironični mudrac. Možda malo i filozof. U sumrak i pesnik.
Zalazim u samu sebe, preklapam veliki muški džemper, držim odškrinuta vrata do zime. Tad ih potpuno zatvaram i tonem u kristale prošlosti i njihove sadašnje odjeke. Još malo je do zime, još malo do tajnog doba iskričavog stvaranja iza zamagljenog prozora.rain fall reflection kid

———————–
Pronađite i inspiraciju jesenjeg venčanja po ukusu MiaManolo na Pinterestu.


autor: Mirjana Manojlović
ph by Pinterest, Tumblr, dizajn edit MiaManolo

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti i sledeće HTML tagove i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>