Mogla bih ovu priču da počnem tamo kod papirnog cveća koje, kada sam prvi put videla, prosto sam morala da probam da napravim sama. Mogla bi ta priča vući korene još iz ranog detinjstva kada sam kao povučno dete najviše uživala da na miru seckam makazama razne ukrase od papira… Bilo kako bilo, primetih da imam tu neku ljubav prema cvetovima, očigledno. A kreativnoj osobi nije dovoljno samo da ih gleda u prirodi već mora da oproba da ih i reprodukuje na svoj način, svojim rukama. Zeznuta boljka, znam. Od digitalnih medija preko papira dodjoh i do tekstilnih materijala.

E tu se već mašta razbuktala jer znate već, kad uđete u radnju bogatu meterijalima, od silnih tekstura, nijansi boja, sjaja, dok vas etikete šamaraju cenama, voda vam kreće na usta, u mislima kreće slajdšou potencijalnih budućih kreacija, u mom slučaju- cvetova i vi kupujete, istresate pretposlednji dinar i nosite kući srećni i ushićeni tih par parčadi materijala koji će čim dete zaspi početi da se pretvaraju u najbajkolikije cvetove.

A mogla sam lepo doktor da budem, profesor jezika ili pravnik…..

E tu negde kod opsesije dekoracijom venčanja, dizajna pozivnica i papirnog cveća, spazila sam ANEMONU. I pre nego što sam saznala da je Anemona stidljiva lepotica, omiljeni cvet baštovana 19. veka, privukao mi je pažnju svojom jednostavnošću, pre svega efektnim kontrastom belog i crnog, iako i u drugim nijansama izgleda jednako lepo. Moćan a jednostavan, upadljiv a nežan, Anemona cvet nije izbor za svakoga. Imala sam veliku želju da pokušam da napravim svoju verziju pa sam se, čim su se porudžbine raščistile, upustila u taj poduhvat.

Ideja mi je bila da napravim cvet za kosu za mlade koje bi kao ja, bile oduševljene anemonom, ili kontrastom toplih svetlih nijansi i crne. Želela sam da ga napravim malo bujnijim malo raskošnijim a da i dalje bude jasno da je anemona. Nabavila sam gorepomenutim redosledom jedan divan materijal zlatastog sjaja za koji još nisam imala namenu, a prljavo beli žoržet i perlice već su bili na stanju. Isprobala sam ova dva materijala jedan pored drugog i izgledali su predivno, da ne kažem jestivo, kao neka slasna torta.anemone-wedding-hair-flower-by-miamanolo-frrcokla

Oduvek sam govorila da dobar dizajn treba da izgleda jestivo :), a tek posle sam čula vrlo sličnu rečenicu Bila Gejtsa koji je za dizajn ajfona govorio da mora da izgleda tako da poželiš da ga poližeš. Potisnimo sad sliku lizanja ajfona i činjenicu da sam se slučajno uporedila sa B.G. i vratimo se na moj svadbeni cvet.

Dakle koristila sam slojeve toplog, prljavo belog žoržeta  i ovog nežno zlatastog materijala zrnaste teksture, a za sredinu sam baš želela vuneni materijal popot štofa ili filca kako bi imao što prigušeniji ton. Za autentične crne prašnike izabrala sam traku od crne eko kože iliti popularno zvane veganske kože – o toj temi drugom prilikom. Malo više raskoši postigla sam koristeći zlatne niti od istog materijala koje skoro slobodno stoje oko cveta, a na njih su ponegde prikačene biserne perle šampanj nijanse. Ispod cveta sam dodala dva jedva primetna lista od svetlucavog tila. Pozadina cveta je naravno beli filc i aligator metalna šnala.anemone-detail anemone3 anemone2anemone-detail1

Sada je cvet trebalo islikati, profesionalnim aparatom u profesionalnom studju sa profesionalnim svetlom. MALO SUTRA. Pre nego što je pala kiša, a mi sa detetom krenuli na neki zakazani pregled, mama je istrčala u svojoj drugoj svadbenoj haljini, kratkim čarapama i tatinim papučama u malo dvorištance od zgrade moleći boga da je niko od komšija ne vidi, utrpala tati svoj obični android telefon, dala detetu kolica za lutku da voza po dvorištu i zauzela pozu. Pored par -daj da vidim, jao odvratno je, ti nemaš pojma-, tata je konačno uhvatio par dobrih kadrova i mama je zbrisala u stilu odbegle mlade. A da ne mislite kako je sve bilo brzo i lako, prilažem slike naše ćerke koja je dobila želju da u kadar ugura kolica za lutku i da mi ljubi kolena (!)  kako bi mi privukla pažnju i odvukla me odatle, naravno. Cilj joj nije bio da i ona pozira pa je na mamin pokušaj, jednostavno – pobegla.anemone-detail-kiki anemone-detail-kiki1 anemone-detail-kiki2

Dakle profi dvominutna šminka baj mama, profi frizura baj vetar, profi slike baj tata i telefon, i jedina zaista profi stvar, predivni Anemone cvet za mlade za kosu.

Javite mi vaše utiske kako je sve ispalo, a ja obećavam da ću cvet okačiti na Etsy brzo a pre toga možete ga kupiti ili poručiti sličan na mojoj Frrćokla fejs strani. Još neki wedding cvetovi čekaju da budu objavljeni pa me pratite na Instagramu, fejsu i naravno pratite blog!

S ljubavlju

Vaša Mia

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti i sledeće HTML tagove i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>