10-alternativnih-jelki-i-inspiracija

Hoćemo nešto moderno, hoćemo nešto novo, hoćemo krajnost, hoćemo unikatnost, hoćemo never seen yet, hoćemo minimalizam, hoćemo brzo, hoćemo jednostavno, hoćemo cheep, hoćemo praktično, hoćemo wow.
Paaa…ne znam baš. Sve mi je nešto postalo hladno i dosadno. Sve mi je nešto već viđeno. Sve mi je nešto, aman više 5 grana, 3 grane, 2 strane, 1 ukras, pa gde bre to vodi. Zna se – na kraju svakog kraja nalazi se -početak-.

Galerija -10 predloga alternativnih novogodišnjih jelki-


Od tolikog minimalizma vratila sam se na takoreći baroknu preteranost, klasičnu lepotu i toplinu. Kažem ja lepo, šljaštimo još od prvog decembra i baš nas briga. Ove godine (2015.) spale su sa naših pleća sve zaludne brige i mozganja oko dizajnerskih dometa NG dekoracije. Udruženi sa najmlađim članom i poprilično podetinjeni, nabacivali smo na jelku, da onu plastičnu, sve što nam je pod ruku došlo, i bilo nam je super.

-Da, bebo, evo vidiš to je jeeeelka-, pričali smo uzbuđeno, još malo će Nova Godina, pa će tu da budu poookloni, znaš kako će da bude super! Kako detetu da objasnim da je jelka ona zlatna kupa sa komode od prošle godine ili onih pet-šest grana na zidu, pa ne iiide. I što bi rekli ameri  -what’s the Christmas spirit all about?- mada pričam baš o Novoj Godini, zaista je poenta da smo na okupu, da smo srećni zajedno, da se radujemo i zabavimo na taj dan i uopšte u periodu praznika. Dom, mir, toplina, ljubav, porodica, to su moje asocijacije. Da li je Nova Godina više Nova Godina ako u kući imam modernu jelku ili dekoraciju, pa… samo ako me to zaista raduje.

Dobro, priznajem da nije svaka jelka jelka za kuću, ima i onih za izlog, za kancelariju, za ustanovu…u tom slučaju podržavam sve oblike kreativnosti i volim da ih vidim. Kada smo na studijama dizajna prvi put imali Novu Godinu za zadatak, uslov je bio da rešenje bude bez glavnih i prepoznatljivih simbola, klasične jelke, Deda Mraza itd. GledajuĆi trendove NG dekoracije vidim da je taj princip i dalje ukorenjen.

Evo zato galerije round up-a 48 alternativnih jelki i dekoracija za 2016. godinu koji su meni zapali za oko, ako vas budu inspirisali, odlično a ako ne, ja sam uvek za dobru staru jelku i gomile ukrasa koje vadimo iz podruma, špaiza, ispod kreveta, u starim kutijama u kojima kao da se krije čarolija koja čeka čitavih godinu dana da je otkrijemo i da zasija na taj jedan specijalni dan!

Galerija  -Inspiracija – alternativne novogodišnje jelke i dekoracija


Podelite ovu inspiraciju ako vam se svidela,

S ljubavlju,

Vaša Mia


  • Post je pisan u decembru 2015. godine.
  • Sve slike preuzete sa PINTEREST-a
  • Autor- Mirjana Manojlović, blog www.miamanolo.com
  • Ukoliko koristite ovaj tekst ili njegove delove neophodno je potpisati autora i navesti izvor tj blog www.miamanolo.com

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti i sledeće HTML tagove i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>